Jelle Althuizen

Eigenaar en online marketing expert

✉: jellealthuizen@leadbouwers.nl
: 06-53710429

Je bent de oprichter van Leadbouwers. Hoe is het allemaal begonnen?
Ik heb heel lang in online marketing gewerkt. Al tijdens mijn studie ben ik daarmee begonnen. Dat vond ik altijd heel leuk. Toen werkte ik voor een grote vacaturebank. Dat hield in dat ik de online marketing verzorgde voor een groot platform.

Op een gegeven moment wilde ik meer de adviesrol in. Via mijn netwerk kreeg ik vaker de vraag of ik kon ondersteunen met online marketing. Toen heb ik mijn werk opgezegd. Op vrijdag heb ik het afscheidsfeestje gehad. Op maandag maakte ik de eerste werkdag voor mijn eigen bedrijf. Na vijf dagen had ik de eerste klant! En zo is hoe het begonnen is.

Wilde je altijd een online marketing consultant zijn?
Ja, ik denk het eigenlijk wel. Toen ik heel jong was wist ik natuurlijk niet dat dit vak beston. Vanaf mijn jeugd vind ik het al een heel leuk vakgebied. Ik heb mijn studie er ook op afgestemd. Ik heb Bedrijfscommunicatie gestudeerd. Daarna heb ik nog de master Marketing afgerond, terwijl ik al parttime werkte. Die combinatie vond ik heel leuk. Sinds mijn 18e ben ik met online communicatie bezig.

Wat vind je het leukste aan jouw werk bij Leadbouwers?
We werken voor heel veel verschillende bedrijven. Zo leer ik veel ondernemers kennen. Die diversiteit in klanten en klantvragen vind ik erg leuk. We helpen kleine ondernemers die een webshop hebben bijvoorbeeld. Tegelijkertijd werken we ook voor corporates die veel meer een branding-vraagstuk hebben. Zo zoeken ze misschien meer een structurele aanpak voor online marketing.

De ontwikkeling in het vakgebied is ook interessant. De combinatie tussen sales, marketing en techniek wordt steeds hechter. Dat vind ik persoonlijk heel leuk om mee bezig te zijn.

Had je ooit gedacht dat je jouw eigen bedrijf zou hebben?
Nee. Maar de vrijheid en ondernemendheid vind ik heel fijn. Het idee is gegroeid in mijn vorige baan, maar ik had nooit gedacht om voor mezelf te beginnen. Uiteindelijk is het wel een groot succes en vind ik het ook gewoon heel leuk om te doen. Ik kan de vrijheid nu combineren met de adviserende rol.

Ik hoor dat je af en toe wel eens stukken fietst?
Ja. Wielrennen is een van mijn hobbies. Ook hou ik van skiën en wintersport. Tennis vind ik ook echt heel leuk. Samen sporten vind ik gewoon fijn. Op de fiets heb je ook nog tijd voor een praatje. En je fietst door mooie omgevingen. Dan heb je ook nog wat te kijken.