Zoekmachine optimalisatie SEO

Een website die goed vindbaar is in Google en andere zoekmachines. Daar zorgt zoekmachine optimalisatie voor. Belangrijk, want veel mensen beginnen hun zoektocht naar een product of dienst online.

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Dankzij zoekmachine optimalisatie krijg je betere posities in Google, waardoor je meer relevante bezoekers op je website krijgt.

SEO uitbesteden

SEO draait in de basis om drie elementen; content, techniek en links. Alle drie deze elementen zijn belangrijk voor een goede online vindbaarheid. Leadbouwers ondersteunt bij alle drie de elementen. Wil je jouw SEO uitbesteden? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Kies uit het hele SEO-pakket of losse SEO diensten. Leadbouwers ondersteunt bij elk onderdeel van zoekmachine optimalisatie; ook bij het creëren van een SEO strategie.

SEO diensten

Zoekmachine optimalisatie is een veelomvattende term. Het omvat de drie elementen content, techniek en links. Daar hangen verschillende SEO diensten aan vast. Kies ervoor om jouw hele SEO uit te besteden of voor specifieke ondersteuning.

Zoekwoorden onderzoek

We beginnen zoekmachine optimalisatie meestal met zoekwoorden onderzoek. We zoeken met verschillende tools de juiste zoekwoorden voor jouw website. Je kan namelijk alleen gevonden worden als je de juiste woorden gebruikt! Het moet aansluiten bij de vraag van de (potentiële) klant. Het zoekwoorden onderzoek resulteert in een campagneplan.

Content

Na het zoekwoorden onderzoek is het tijd voor content creatie. Content is immers hetgeen dat Google vindt en rankt. Die SEO content kun je aan de hand van het campagneplan zelf schrijven of als onderdeel van het SEO uitbesteden door Leadbouwers laten doen.

Techniek

Google scant jouw website. Daarbij houdt Google rekening met veel zaken, waaronder snelheid en site opbouw. Bij zoekmachine optimalisatie is het van groot belang dat de techniek en structuur van je website in orde zijn. Tijdens een technische SEO analyse onderzoeken we jouw website voor diverse elementen, waaronder

  • Mobiel en browser vriendelijkheid
  • Site en url opbouw
  • Juistheid van redirects en canonicals
  • 404 errors
  • Gebruik van meta tags, markup en rich snippets
  • Snelheid
  • Juistheid van sitemaps en robots.txt
  • Duplicate en thin content

Links

Op het internet verwijzen veel websites naar elkaar. Een externe website die naar jouw eigen website verwijst is een teken van autoriteit. Google hecht daar veel waarde aan. Daarmee is het een groot deel van zoekmachine optimalisatie. Met linkbuilding vergroot je het aantal en de kwaliteit van inkomende links. Eerst brengen we jouw linkprofiel in kaart, waarna we een linkbuildingstrategie opzetten. We kijken naar huidige links van jou en jouw concurrenten. We zien waar mogelijkheden liggen en hoe jij die kan benutten.

Weten wat zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Wil jij jouw SEO uitbesteden of ondersteuning bij SEO diensten? Neem dan contact met ons op of kom langs!

Meer weten?

We nemen snel - meestal vandaag nog - contact op.