Welke klantbeoordelingen tool past bij jouw bedrijf?

Het vertrouwen van je klanten verhogen? Meer conversies genereren? Je zoekresultaten beter laten opvallen door gele sterren in Google? Dat kan met klantbeoordelingen! Wij leggen je uit welke beoordelingstool voor jou geschikt is.

Welk bedrijf wil nu niet dat een tevreden klant aan iedereen laat weten hoe tevreden ze zijn over je diensten of producten? Tegenwoordig gebeurt dit meermaals door middel van het schrijven van een online review. Het is wetenschappelijk bewezen dat potentiële klanten veel waarden hechten aan hoe eerdere klanten de diensten hebben ervaren. Het gebruik van een beoordelingstool op je website is dan ook zeker aan te raden.

Welke tool is het beste voor mijn klantbeoordelingen?

Maar welke beoordelingstool is nu geschikt voor je website? We hebben verschillende beoordelingstools op een rijtje gezet, oordeel zelf welke voor jou de beste is.

Kiyoh:
Deze tool is speciaal ontwikkeld voor webshops. Kiyoh heeft verschillende voordelen, zo nemen ze meertalige reviews aan, kun je je eigen vragenlijst samenstellen en bij een minimum aantal reviews zijn er beoordelingssterren te zien in Google. Bij Kiyoh kunnen er tegen een meerprijs ook productbeoordelingen worden toegevoegd. Consumenten kunnen zo niet alleen hun mening over de webshop geven maar ook over een bepaald product. Kiyoh kun je 4 weken lang gratis uitproberen, daarna betaal je voor kiyoh een abonnementsprijs van €21,95 per maand.
kiyoh

Klantenvertellen:
Deze tool is onderdeel van Kiyoh en is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die een bepaalde dienst aanbieden. Denk hierbij aan autoverhuurbedrijven of opleidingsinstituten. De voordelen zijn gelijk aan die van Kiyoh. Er kunnen ook sterren in Google getoond worden, men kan meertalige reviews plaatsen en elk je kan je eigen vragenlijst samenstellen. Een abonnement van klantenvertellen is beschikbaar vanaf €495,- per jaar.

klantenvertellen

Trustpilot:
Een veelgebruikte reviewtool is trustpilot. Het grootste voordeel van trustpilot is dat er een gratis versie beschikbaar is. De mogelijkheden bij deze gratis versie zijn niet heel uitgebreid, maar als kleine webshop of mkb-bedrijf is dit zeker een goede en goedkope oplossing. Bij deze gratis variant verschijnen er bij minimaal 150 beoordelingen ook beoordelingssterren in Google en kunnen er ook reviews in meerdere talen geplaatst worden. Bij de betaalde variant van Trustpilot zijn de mogelijkheden veel uitgebreider, zo is er de mogelijkheid om gebruik te maken van op maat gemaakte vragenlijsten en kan men per product een klantbeoordeling toevoegen. De betaalde abonnementen van trustpilot beginnen bij €135,- per maand.

Trustpilot

Trusted Shops
Deze reviewtool is net zoals Kiyoh speciaal ontwikkeld voor webshops. Het grote verschil met Kiyoh is dat het bij deze tool niet mogelijk is om een eigen vragenlijst samen te stellen. Echter is het hier ook mogelijk om sterren te tonen in Google, eigen vragenlijst samen te stellen en te reageren op klantbeoordelingen. Een abonnement bij trusted shops heb je al vanaf €79 per maand.

trustedshops (1)

Feedback Company

Bij deze reviewtool is het ook mogelijk om een gratis versie te gebruiken. Echter kun je dan maar 5 reviews per maand verzamelen, je maakt gebruik van een korte vaste vragenlijst en keuze uit 1 eenvoudige widget voor op je website. Bij de betaalde versies heb je onder andere ook de voordelen van een op maat gemaakte vragenlijst, meertalige reviews, productbeoordelingen en sterretjes in Google tonen. Je kunt een abonnement bij Feedback Company afsluiten vanaf €39,- per maand.

feedback company

Klantenbeoordelingen zorgen voor meer omzet

Zoals je ziet heeft elke beoordelingstool zijn eigen voor- en nadelen. Er zijn natuurlijk nog veel meer tools en mogelijkheden die misschien voor jouw bedrijf van grote waarde kunnen zijn. Wil je meer weten over welke reviewtool voor jouw bedrijf van belang kan zijn of wil je advies over conversie optimalisatie of omzetverhoging? Neem dan contact met ons op!

De nieuwste blogs per e-mail ontvangen?

Geen reacties

Plaats een reactie

Meer blogs