Rianne Durenkamp

Online marketing specialist

✉: riannedurenkamp@leadbouwers.nl

Laten we beginnen met een makkelijke vraag. Wat is jouw lievelingseten?
Sushi. Sowieso Sushi. Maar niet die met zalm. Ik vind rauwe zalm niet lekker. Anders mag Thais ook. Of noodles. Wacht, laten we het op Aziatisch houden…

Wat doe jij bij Leadbouwers?
Ik ben hier begonnen als stagiaire. Ik was een beetje het manusje-van-alles waardoor ik veel geleerd heb. Heel leuk! Ik ben hier begonnen met content en zoekwoorden (SEO) en LinkedIn campagnes. Inmiddels werk ik fulltime en heb ik mijn eigen klanten en projecten. Ik houd me nog steeds veel bezig met LinkedIn. Daarnaast geef ik trainingen en workshops, richt ik integraties in en ben ik met Hubspot bezig.

Wilde je altijd al iets in de (online) marketing doen?
Ik had geen idee wat ik wilde doen met mijn opleiding Communicatiewetenschap. In mijn tweede of derde jaar kwam ik erachter dat ik de beïnvloeding-kant het interessantst vond. Voor mijn stage was ik destijds opzoek naar een bedrijf dat mij oprecht alles wilde bijbrengen. Een fijn team dat zich met interessante dingen bezig houdt. Zo kwam ik bij Leadbouwers. Online marketing heeft toen zeker mijn interesse gewekt. En dat doet het nog steeds haha!

Wat was jouw beste ervaring bij Leadbouwers tot nu toe?
Toen ik net begon zeker de ontdekking van de HTML-code. Dat had ik nog nooit gezien en een dag later schreef ik zelf dingen in elkaar. Ik mocht zelf mijn gang gaan en dat was heel leerzaam. Ik vind iedere dag bij Leadbouwers gewoon leuk. Gezellig team, zoveel verschillende specialismen op kantoor. Ik kan echt mijn ding doen en nog altijd veel leren. De vrijdagmiddagborrels, events en teamuitjes zijn ook altijd favoriet bij mij!

Waarin zou je nog door willen groeien / verder willen ontwikkelen?
Ik zou mezelf graag nog op strategisch gebied verder ontwikkelen. In ons vakgebied verandert alles op rap tempo en op strategisch niveau bijblijven, vind ik een heel leuk. Verder zou ik nog beter willen worden in het schrijven van teksten. Dit is iets waar ik vind dat je altijd in kan blijven verbeteren. Door het werk bij Leadbouwers ben ik erachter gekomen dat ik de hele technische kant van marketing en websites heel interessant vind. Dat had ik niet verwacht. Maar ik krijg nu wel de kans om er dieper in te duiken.

Wat vind jij leuk om te doen buiten het werk?
Ik ben echt een film-ganger. Ik bingewatch ook genoeg op Netflix. Ben ik ook erg goed in. Daarnaast vind ik koken heel leuk. En reizen natuurlijk! Tot nu toe is mijn lievelingsstad Valencia. En Zweden is leuk. Een roadtrip door Canada staat nog op de wensenlijst.

Dus je kookt graag. Wat kook je dan zoal?
Curries. En ik maak heel lekkere gebakken aardappels uit de oven. Met rozemarijn en knoflook. Zolang het maar niet aan de hand van een recept hoeft. Dan verpest ik het. Ik schud het gewoon uit mijn mouw en negen van de tien keer ben ik er best trots op.