Google Tag Manager implementatie

Krijg een beter inzicht in het bezoekersgedrag op jouw website. Met Google Tag Manager kan je gemakkelijk tags toevoegen en verwijderen op jouw website!

Wil jij het maximale uit jouw website of online campagnes halen? Dan is het van belang dat je inzicht hebt in het gedrag van jouw websitebezoekers. Verschillende tags maken het mogelijk om het bezoekersgedrag op jouw website te meten. Google Tag Manager is een Tag Management systeem dat ervoor zorgt dat je zelf, zonder hulp van een webdeveloper, deze tags in jouw website kunt integreren.

Waarom Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een gratis tool om gemakkelijk al jouw tags te beheren. We implementeren de Google Tag Manager code eenmalig op je website. Daarna kunnen we vanuit jouw persoonlijk Tag Manager account eenvoudig en overzichtelijk tags op jouw website invoeren en verwijderen. Met Google Tag Manager beheer je alle tags vanuit één centrale plek. Hierdoor heeft het implementeren van meerdere tags geen nadelig effect op de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van jouw website.

Google Tag Manager uitbesteden aan Leadbouwers

Het implementeren en juist inrichten van Google Tag Manager vereist de nodige tijd en expertise. Leadbouwers helpt jou daar graag bij. Onze specialisten zorgen dat Google Tag Manager op basis van jouw wensen wordt ingericht, zodat jij kunt rekenen op betrouwbare data. Om de online marketing activiteiten van jouw organisatie te optimaliseren zijn een goed ingerichte Google Tag Manager en Google Analytics van belang. Leadbouwers biedt jou ook hier de juiste ondersteuning.

Onze Google Tag Manager strategie

Samen inventariseren we waar jij behoefte aan hebt en wat de technische mogelijkheden zijn. We bespreken onder andere de doelen en de Key Performance Indicatoren (KPI) van de betreffende campagne.

Op basis van deze inventarisatie maken we een (technisch) meetplan dat als basis dient voor de implementatie van Google Analytics en Google Tag Manager. Als er al een meetplan is, dan actualiseren we deze.

We controleren de geïmplementeerde tags aan de hand van het meetplan op juistheid en volledigheid. Daarnaast controleren we op de testomgeving of alle doelen en filters goed werken in Google Analytics.

Wij hondersteunen jou bij het inrichten van geavanceerde Google Tag Manager implementaties, zoals:

tagmanager mockup compressed

  • Formulieren meten
  • Kliks op links en buttons meten
  • Event tracking
  • Enhanced E-commerce implementatie
  • Diverse meetpixels, o.a. Facebook pixel en LinkedIn
  • TagManager voor Magento
  • TagManager voor WordPress

 

Heb je specifieke Tag Manager ondersteuning nodig? Dan ben jij bij Leadbouwers aan het juiste adres. Heb je vragen over Google Tag Manager of ben jij benieuwd wat Leadbouwers voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten?

We nemen snel - meestal vandaag nog - contact op.