Verhogen conversie

Heb jij een mooie website, maar verlaat een groot deel van je bezoekers je website weer zonder dat zij contact opnemen of een aankoop doen? Het verhogen van je conversie biedt uitkomst.

Conversie verhogen is een vorm van optimalisatie die steeds meer aandacht krijgt. Eenvoudigweg omdat het loont. Een verdubbeling van je conversiepercentage betekent dat je met hetzelfde aantal bezoekers, dubbel zoveel resultaat behaalt. Leadbouwers ondersteunt webshops, arbeidsbemiddelaars en touroperators met conversie verhogen op hun website. Maar ook voor bedrijven met een zakelijke doelgroep is het verhogen van conversie interessant. Lees meer over B2B leadgeneratie en conversie optimalisatie.

Wat is conversie verhogen?

Conversie verhogen gaat erom dat de doeltreffendheid van je website verhoogd wordt. Hierdoor stijgt je resultaat zonder dat het aantal website bezoeken hoeft toe te nemen. Veelal gaat conversieoptimalisatie over het weghalen van knelpunten op je website, zoals een navigatie die niet duidelijk is, of een (bestel)formulier wat niet goed werkt. Tegelijkertijd spelen overtuigingstechnieken een rol. Het toevoegen van referenties, keurmerken, levertijden of het weggeven van gratis informatie kan bijdragen aan het verhogen van conversie.

De manier waarop jij je website wil optimaliseren is afhankelijk van het doel van je website. Wil je meer aanvragen voor offertes? Meer bestellingen genereren op je website? Of meer inschrijvingen voor de nieuwsbrief? Kleine aanpassingen op je website kunnen een verbetering opleveren voor de langere periode.

Wat doet Leadbouwers bij verhogen conversie?

De manieren waarop het verhogen van conversie plaatsvindt is voor elke website anders. Dit is afhankelijk van het doel van jouw website. We onderzoeken eerst welke knelpunten we kunnen oplossen. Kan jouw bezoeker de informatie vinden waar hij naar op zoek is? Zijn er knelpunten in de navigatie of het bestelproces? Ook het wegnemen van onzekerheden is belangrijk. Daarom informeren we bezoekers over levertijden, het moment waarop zij worden teruggebeld of hoe ze kunnen betalen voor hun aankoop. Tenslotte onderzoeken we welke overtuigingstechnieken passen bij jouw website.

Ons advies is vooral gericht op kleine – maar relevante – aanpassingen, die je gemakkelijk kan wijzigen of toevoegen aan je website. Desgewenst helpen we je met het implementeren van deze verbeteringen. Uiteindelijk meten we natuurlijk welk rendement deze wijzigingen hebben opgeleverd.

Inzicht krijgen in de optimalisatiekansen op jouw website? Neem contact met ons op.

Meer weten?

We nemen snel - meestal vandaag nog - contact op.