Vijf gratis tools voor het opvolgen van leads

Wist je dat 80% van de leads pas klant wordt na het vierde contactmoment? De bron van deze informatie is onbekend, maar ik denk dat er een kern van waarheid in zit.

Hoe succesvol je bent in sales, is afhankelijk van veel factoren waar je zelf geen invloed op uit kan oefenen. Waar je wél invloed op uit kan oefenen, is jouw eigen vasthoudendheid. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw prospect op het juiste moment benaderd? En hoe zorg je ervoor dat je een prospect niet uit het oog verliest? Kortom leads opvolgen, hoe doe je dat?

Eenvoudiger dan CRM

Er zijn diverse CRM pakketten voor MKB bedrijven die jou kunnen ondersteunen met het opvolgen van leads. Maar gelukkig kan het nog gemakkelijker. Met deze vijf gratis tools kun je jouw sales activiteiten een boost geven.

1. LinkedIn profielen in Gmail met Rapportive

Met Rapportive zie het LinkedIn profiel van contacten direct in je inbox. Je ziet een foto, functietitel en de connecties die je samen deelt. Bovendien zie je ook direct de activiteit op social media van diegene die je een e-mail wil versturen. Rapportive is alleen beschikbaar voor Gmail.

2. E-mail tracking met Sidekick

Hoe vaak heb je al niet tijden gewacht op een antwoord op jouw e-mail? Dankzij e-mail tracking van Sidekick kun je bijhouden wie jouw e-mail opent. Je krijgt een live melding als iemand jouw e-mail opent of een link in jouw e-mail aanklikt. Je kan Sidekick gemakkelijk uitschakelen, zodat je niet iedere e-mail hoeft te tracken. Sidekick is beschikbaar voor Gmail, Apple Mail en Outlook.

3. Snel afspraken plannen met Assistant.to

Met Assistant.to kun je eenvoudig afspraken plannen via e-mail. Het werkt supereenvoudig. Je selecteert jouw beschikbaarheid in je agenda. Je verstuurt deze beschikbaarheden via e-mail en zodra de afzender een keuze heeft gemaakt, wordt de afspraak in je agenda gezet. Assistant.to is alleen nog maar beschikbaar voor Gmail, maar er wordt gewerkt aan een Outlook integratie.

4. Power tools voor e-mail met Streak

Je kan Streak gebruiken als volwaardig CRM, of je kan alleen een aantal superhandige functionaliteiten gebruiken. Met name snippets, snooze en send later zijn enorm handig als je veel e-mailt met potentiële klanten. Met behulp van snippets kun je snel e-mails samenstellen op basis van opgeslagen stukken tekst. Dankzij de snooze functionaliteit kun je een automatische melding krijgen als je een tijdje niets gehoord hebt van een contactpersoon. Zo hoef je niet zelf te onthouden of iemand gereageerd heeft op je e-mail. Ook send later is een tool die vaak van pas komt. Verjaardagen, afspraakherinneringen en follow-up e-mails; nog nooit was het zo gemakkelijk om een e-mail op het juiste moment te versturen.

5. Asana

Asana is een app die samenwerken gemakkelijk en transparant maakt, zonder e-mail. Je kan Asana gebruiken als eenvoudig CRM, recruitmentsoftware, voor het noteren van je taken, maar ook als eenvoudige sales pijplijn. Je kan per lead de status bijhouden en eenvoudig taken inplannen voor jezelf en voor collega’s. Bovendien kun je met behulp van tags de herkomst, omzetprognose of slagingskans van al je leads bijhouden. Zo verlies je nooit het overzicht en kun je jouw resultaten gemakkelijk bijhouden.

Bij leadbouwers houden we ons dagelijk bezig met alles op het gebied van leadgeneratie en Salesfeed. Heb je vraag of wil je weten wat Leadbouwers voor jou kan betekenen? Neem dan gerust even contact met ons op

De nieuwste blogs per e-mail ontvangen?

Geen reacties

Plaats een reactie

Meer blogs