Bart Winter

Google Ads specialist

✉: bartwinter@leadbouwers.nl

Wat doe jij bij Leadbouwers?
Ik ben mede-verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en optimaliseren van campagnes. In de toekomst komt daar misschien nog wat klantcontact bij. Ik kijk er met een kritische blik naar, met gecertificeerde kennis. En ondersteun op die manier de klant.

Hoe is het om te werken op kantoor?
Het is gewoon erg gezellig op kantoor. Er hangt een informele sfeer en er werken enthousiaste collega’s. Ook de locatie vind ik gewoon erg leuk. Door de kleinschaligheid krijg ik alle facetten van het bedrijf mee. Zo leer ik veel.

Wilde je altijd al online marketing doen?
Ja. Ik heb de opleiding Sportmarketing gedaan. Tijdens die opleiding merkte ik dat de online marketing steeds groter werd. Een interessante markt voor een latere carrière. Tijdens mijn stages heb ik hier al ervaring in opgedaan. Nu na mijn master Marketing werk ik fulltime als online marketeer . Ik denk zeker dat er een toekomst in dit vakgebied zit voor mij.

Wat is er zo leuk aan de online marketing dan?
Ik vind het leuk dat je alles kan inzien en meten. Vroeger was het “hoe weet je hoe mensen ons billboard zien”? Nu kun je gewoon meten wat mensen zien, waar ze op klikken, wat ze kopen. Zo kan je zien wat effectief is en dat vind ik tof. Het creatieve vind ik ook leuk: teksten en optimaliseren van website. En de afwisseling van klanten is ook erg leuk.

Dus jij bent wel een sportief type?
Ja. Sport is eigenlijk mijn hele leven al een beetje mijn passie. Ik heb heel lang gevoetbald. Na een knie operatie heb ik veel hardgelopen. Vorig jaar heb ik me volledig op een marathon gestort. Dat vond ik heel cool: met een doel ergens naartoe werken. Ik wil eigenlijk nog meer buiten gaan sporten. Als het lekker weer is.

Waarin zou je nog verder willen ontwikkelen?
Mij lijkt het erg leuk om echt goed data te kunnen analyseren. In oplossingen kunnen denken wanneer je grote hoeveelheden data hebt. Beetje wegwijs worden in de overvloed van data die je krijgt van programma’s zoals Analytics. Ik wil gewoon veel kennis opdoen in het vakgebied. Dat is veel aan verandering onderhevig, zoals updates of nieuwe wetgevingen. Die kennis en ervaring wil ik up to date houden.

Een makkelijke vraag als afsluiting: wat is je lievelingseten?
Spaghetti Carbonara vind ik wel echt lekker! Ik hou van koken. Vooral de Italiaanse keuken is wel een specialiteit. Ik vind het leuk om voor andere te koken. Die gezelligheid. Of het echt lekker is, is een tweede. Meestal vinden ze het wel lekker.